Добредојдовте во Radio Equinoxe

 • Screen Paradise го претставува својот виртуелен концерт
  Сакам да компонирам (електронска) музика. Моите музички инспирации се: Жан-Мишел Жар, Пинк Флојд, Крафтверк, Танџерин Дрим, Клаус Шулце, Херби Хенкок, Дип Парпл, Мајкл Џексон. Сакам да снимам предмети, светла, огномет, ласери итн. Тоа што го снимам, го трансформирам со компјутер. Отсекогаш ме привлекувале концертите на Прочитај повеќе …
 • Korg Modwave и Wavestate Special
  Radio Equinoxe, K'Sandra, Delphine Cerisier, Olivier Briand, Eric Oldvanjar, Eric Aron, Studioliv, Florent Ainardi и Marc Barnes со задоволство ве покануваат на шоуто посветено на KORG Modwave & Wavestate Synthesizers што ќе се одржи во петок на 21 јануари 2022 година. во 20 часот на Radio Equinoxe (Реемитување на програмата: недела 00 јануари во 23 часот) Прочитај повеќе …
 • вести од сонцето
  Прво емитување во сабота на 15 јануари во 18 часот. Репродукција во недела на 16 јануари во 22 часот. Додека нашите очи се заковани на неверојатниот проект на JWST кој се оддалечува спроти сонцето, да застанеме на истражување на нашата ѕвезда на денот. Ќе видите, многу е жешко Планирачко и прогресивно, музиката на Visions Nocturnes. Прочитај повеќе …
 • Омилен за Оливие Брајан
  За овој нов број на Coup de Coeur ќе го добиеме Оливие Брајан. Прво емитување во петок 7 јануари во 18 часот. Реприза во недела на 9 јануари во 21 часот. Одете на разговорот за вашите прашања и коментари. Оливие Брајан поминал музичка и разновидна младост со влијанието на неговиот татко, опкружен со музика од Прочитај повеќе …
 • Продолжете во 2022 година со Sébastien Kills
  По 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 година, Себастиен Килс 6-та година по ред го нуди својот специјален „Kill's Mix Happy New Year“, 3 часа непрекинато мешање за да го добиете најдоброто од 2021 до 2022 година. Околу 279 радио станица светско емитување истовремено на 31 декември од 22 часот Прочитај повеќе …

Google News - Жан-Мишел Жар


Google News - Електронска музика