Naʻo ia faʻatasi, faʻaaliga faʻapitoa e Jean-Michel Jarre ia Iuni 21

Se lalolagi muamua. O le tagata fai musika Farani Jean-Michel Jarre, e ala i lana Avatar, o le a faʻaalia ola i totonu o se lalolagi faʻapitoa faʻapitoa, avanoa mo tagata uma.
"Naʻo faʻatasi" na faia e Jarre o se faʻaaliga ola i le mea moni, faʻasalalau faʻatasi i le taimi moni i luga o faʻasalalauga numera, i le 3D ma le 2D. E o'o mai i le taimi nei, o fa'afiafiaga fa'amusika fa'ata'ita'i uma o lo'o faia muamua ma o lo'o talimalo i lalolagi fa'atekinolosi sa iai muamua. O iinei, e tuʻuina atu ai e Jarre lana mea na tupu i lana lava lalolagi faʻapitoa faʻapitoa ma e mafai e soʻo se tasi ona faʻasoa le poto masani i luga ole laiga e ala ile PC, tablets, smartphones poʻo le faatofu atoa i luga o fesoʻotaʻiga VR headsets.

E taua mo Jarre, o lenei poloketi e faʻamoemoe foi e auina atu se feʻau i tagata lautele ma le faʻalapotopotoga uma o musika: pe i le lalolagi moni poʻo le lalolagi, musika ma faʻataʻitaʻiga ola e iai sona taua e taua tele mo le faitau miliona o tagata foafoa.

I le faaopoopo atu i le faasalalauga faafuainumera, o le a ofoina atu le "filemu" faasalalauga o le konaseti virtual i le taulaga o Paris, i le lotoa o le Palais Royal, i se filifiliga o tamaiti aoga mai le faatinoina o faatufugaga, leo ma musika aoaoga aoga. 'ata, oe o le a na o le aumaia o latou telefoni feaveai ma headphones e faasoa atu le faatinoga ola i luga o le lau tele.

I le faaiuga o lenei faatinoga tutusa, o le a mafai e le au auai na potopoto i le lotoa o le Royal Palace ona talanoa ola ma le avatar a Jean-Michel Jarre, ma toe tapeina ai tuaoi i le va o le lalolagi faaletino ma le lalolagi. I le faaiuga, o le avatar o le a tatalaina se faitotoa mataʻutia i tua atu o vaaiga lea o le a faʻafeiloaʻi ai e Jarre le vaega o tamaiti aʻoga i lana aʻoga e faʻasoa i tua o le afiafi.

O Jean-Michel Jarre e faʻamoemoe e faʻaalia o le VR, faʻateleina mea moni ma AI o ni vectors fou e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se faiga fou o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, gaosiga ma le tufatufaina atu, aʻo faʻatumauina le lagona e leʻi tupu muamua o le taimi moni o fonotaga i le va o tusiata ma tagata lautele. O le vaitau o faʻafitauli tau soifua maloloina o loʻo tatou feagai ai ua faʻaalia ai le avanoa ma le manaʻomia o se suiga faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i taimi.

"O le taʻalo i nofoaga faʻapitoa, o le mea moni faʻapitoa o le a faʻatagaina nei aʻu e taʻalo i avanoa e le mafaamatalaina aʻo tumau pea i luga o se tulaga faʻaletino", o le tala lea a Jean-Michel Jarre.

E talitonu le au musika Farani lauiloa faavaomalo o le World Music Day o le avanoa sili lea e faʻalauiloa ai nei faʻaoga fou ma se malamalamaga sili atu i se tasi o faʻataʻitaʻiga pisinisi i le lumanaʻi o pisinisi faʻafiafia musika.

"O mea moni faʻapitoa poʻo faʻaopoopoga e mafai ona avea mo le faʻataʻitaʻiga o le mea na oʻo mai ai le fale tifaga mo le fale tifaga, o se faʻaopoopoga faʻaaliga faʻaalia e mafai e tekinolosi fou i se taimi atofaina," o le tala lea a Jarre.

O le talepeina o pa puipui o le faaesea, "Alone Together", o le poto masani na mafaufauina ma fatuina e Jean-Michel Jarre, ua gaosia i le galulue faatasi ma le lalolagi virtual virtual reality VRrOOm na faia e Louis Cacciuttolo, o le na aumaia faatasi mo le taimi o se vaega o tagata fou, tusiata e pei o Pierre Friquet ma Vincent Masson ma tekinisia o loʻo atamamai i tekinolosi faʻatofu e pei o SoWhen?, Seekat, Antony Vitillo poʻo Lapo Germasi.

Tuua se faamatalaga

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e faʻaitiitia ai le manaʻo. Aoao atili e uiga i le faʻaogaina o au faʻamatalaga faʻamatalaga.