Ua maliu le fatu pese Eleni Vangelis Papathanassiou

Vangelis

puna: https://www-ertnews-gr.translate.goog/eidiseis/politismos/pethane-o-synthetis-vaggelis-papathanasioy/

Le tusitala lauiloa Vangelis Papathanasiou o maliu i le 79 o ona tausaga. Na ia mauaina le Oscar mo musika mo le ata tifaga "Chariots of Fire" i le 1982.

Evagelo  Odysseas Papathanasiou  (Vangelis Papathanassiou) na fanau i Agria, Volos i le aso 29 o Mati, 1943 ma amata fatu pese i se matua laitiiti (4 tausaga). Sa matua a'oa'oina lava o ia, ona sa ia musu e fai lesona ta piano masani. Na ia aʻoga musika masani, vali ma faʻatonu i le Academy of Fine Arts i Athens.

I le 6 o ona tausaga ma e aunoa ma se aoaoga, na ia tuuina atu lana uluai faatinoga faalauaitele, ma ana lava fatuga. Mai lona laʻitiiti, o lana auala faʻapitoa ma faʻapitoa, lea e mafai ai e ia ona faʻaumatia le mamao i le va o musumusuga ma le taimi o le faʻataunuʻuina, na manino ma manino.

Le alii talavou, i le 60s, na ia faia le vaega  Forminx  lea sa lauiloa tele i Eleni. I le 1968, na ia siitia atu ai i Pale, lea na ia fiafia ai i le tolu-tausaga o le galulue faatasi ma le vaega  Fanau a Aphrodite , o se vaega e fai faatasi ma  Demi Rousseau  ma o le a avea ma sili ona lauiloa i Europa. O le faʻaaogaina o lenei poto masani o se laasaga muamua i le pisinisi musika, ona amata ai lea ona faʻalauteleina lona vaʻaia o suʻesuʻega, musika ma leo e ala i le faʻaogaina o le poto faʻaeletoroni. I le 1975, na ia tuua ai le Aphrodite's Child e nofo i Lonetona. O iina na ia faataunuuina ai lana miti o le fatuina o fale pu'e musika faaonaponei,  Nemo Studios .

I le 1978, sa ia galulue faatasi ma le tamaitai fai pese Eleni  Irini Pappas  i luga o le album ua faaulutalaina  “odes”  lea o loo iai pese faaEleni masani, ae i le 1986 sa latou toe galulue faatasi ai i luga o le album  “Rhapsodies” , faʻapea foʻi ma se faasologa o albums ma  Jon Anderson  o le kulupu  ioe .

I le 1982, na faamamaluina ai o ia i se  Oscar  mo le pese o le igoa e tasi i le ata tifaga  “Auala o le Afi” . Ona ia fatuina lea o musika mo ata tifaga:  “Tamo’e La’au”  (Ridley Scott)  “Ua misi”  (Costas Gavras) ma  Anetatika  (Koreyoshi Kurahara). O ata uma e tolu sa manuia faapisinisi ma faatufugaga, faatasi ai ma le "Antarctica" ua avea ma ata sili ona lauiloa na gaosia i Iapani. I le sefulu tausaga lava e tasi, na faʻaopoopoina ai e Vangelis musika mo fale faʻafiafia ma palleti i lana lisi mauoa.

Ma 1995, O lo'o i ai i le Vangelis le ofo fa'ato'aga ta'uta'ua i le lalolagi ma le fa'afiafia avanoa na mafua ai le faaigoaina o se paneta laitiiti i lona mamalu e le International Astronomical Union's Minor Planet Center i le Smithsonian Astronomical Observatory. Asteroid 6354 , i le taimi nei ma le faavavau, ua taʻua o Vangelis, o loʻo i le 247 miliona kilomita mai le La. O lo'o lata ane, i le uiga fa'a-spatial o le upu, o paneta laiti Beethoven, Mozart ma Bach.

Iā Iuni 28, 2001, na faia ai e Vangelis se konaseti mataʻina o lana leo.  “Mythodea”  (Faifa'asolopito),  aux  Poutū o le Olympian Zeus  i Atenai, o le uluai konaseti tele na faia i lenei nofoaga paia. Faatasi ai ma sopranos lauiloa faavaomalo  Kathleen Taua  et  Jessie Norman , faʻatasi ma se aufaipese 120-tagata, 20 taʻaloga ma Vangelis o loʻo fatuina i luga o meafaifaʻaili eletise ma synthesizers.

I le 2003, na ia faʻaalia ana taleni o se tusiata e ala i le tuʻuina atu o le 70 o ana lava ata vali i le Valencia Biennial i Sepania. Mulimuli ane i le manuia o le faaaliga “Vangeli Pintura” , o ana galuega o loʻo faʻaalia i fale tetele i le lalolagi. I le tausaga lava lenā, na saunia ai foʻi e Papathanassiou se tusi o loo iai nisi o ana galuega sili ona lelei, ua faaulutalaina  "Vangelia" .

"Ua leiloa e le Atulaulau se tasi o ana fatu pese sili"

O le kamupani fa'ale-aganu'u o Lavrys na fa'atofa atu i le fatupese, ma ta'ua ai "na te le'i maua se taimi e fa'atasi ai ma i matou i le ta'amilosaga fa'avaomalo o lana galuega lata mai, Le filo , o lē na ia alofaina ma talitonuina tele. Aemaise, Georgia Iliopoulou, Pule Sili o le kamupani, taʻua e faapea“Ua leiloa e le Atulaulau se tasi o ana fatu pese sili. Ua leiloa e Eleni se tasi o amepasa sili ona taua o lana aganuu. Na ou leiloa se uo lelei tele, o le na faia mo le tolusefulu tausaga a matou tulafono patino ma sailia tulaga masani. O le tafailagi mulimuli na matou mafaufau i ai faatasi, la'u uo pele, o le "The Wire". Tolu tausaga o le galue malosi ma le toto'a, lea e tatau ona avea ma tafa'ilagi mulimuli o lau fa'ata'ita'iga i luga o le seti. Ou te nofo aitalafu tele ia te oe mo mea ua tatou oo i ai, mo le mea ua e faatuatuaina aʻu e fai, mo mea ua tatou faia.”

NASA: Ua malaga Hera i Zeus ma Ganymede ma se "leo" saunia e Vangelis Papathanassiou (vitio)

O upu na saunia e Stephen Hawking ma musika na saunia e Vangelis Papathanassiou o le a faasalalau i le vanimonimo

Tuua se faamatalaga

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e faʻaitiitia ai le manaʻo. Aoao atili e uiga i le faʻaogaina o au faʻamatalaga faʻamatalaga.